Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

OTS: Vo všestrannom nečase o „neriešiteľných“ problémoch

Foto: NEF Hospodársky klub

Nie sú to „gordické uzly“, ale liknavosť a nerozum lídrov

Bratislava 10. decembra (OTS) - Kvôli pandemickým opatreniam v SR a v zahraničí sa uskutočnilo druhé podujatie v 30. roku od založenia združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub opäť vo forme videokonferencie. Stotridsiatetretie a celkove 284. podujatie bolo 9. decembra 2021 od 16.30 h SEČ do 19.50 h SEČ. Celkove sa prezentovalo 57 členov, ale viacerí zo záujemcov sa nemohli pripojiť z Číny, z Francúzska, z Ruska, z Tajvanu a USA. Problémy s internetovým signálom a majlovou poštou boli aj na území SR a ČR.

Zhromaždenie bolo o aktivitách a podnetoch, o premárnených príležitostiach byť lepší v súťaži štátov a ich národov za 29 rokov a 4 mesiace, o tom, či Rusko a Čína boli, sú, alebo budú nepriateľmi EÚ a SR s expozé bývalého premiéra vlády SR J. Čarnogurského, o stave a potrebách slovenského zdravotníctva, ale aj o ekoterorizme a jadrovej energetike.

V záverečnej časti pod titulom „Nie sme stratená generácia“ /i keď sme vojnu neprežili/ sa prezentovali členovia združenia svojími prácami : M. Demko novou knihou v češtine o veľkom Uhrovi a Slovákovi Franzovi Lisztovi, P. Vítek knihou rozhovorov o modrom oku Sibíri a autorská dvojica L. Žák – M. Svítek knihou „Více světla“.

Odkaz na komplexnú informáciu
133. riadne zhromaždenie a celkove 284. podujatie Videokonferencia združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub

Záznam videokonferencie v angličtine
https://www.creativ.sk/data/HK_9_12_2021_EN.mp4

UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.