Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

OZ Rodičia.sk radí o nedostatku miest v MŠ komunikovať so samosprávou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Rodičom členovia združenia radia, aby mysleli na dôležité aspekty rodičovstva už pri výbere lokality na bývanie.

Bratislava 3. septembra (TASR) - Občianske združenie Rodičia.sk odporúča rodičom, ktorí žijú v lokalitách s nedostatkom kapacít v materských školách (MŠ), aby o tomto probléme komunikovali s poslancami v miestnom zastupiteľstve. Rodičia sa majú v tomto prípade dožadovať aj včasných krokov pri riešení situácie.

"V ideálnom prípade buďte ako komunita nápomocní svojej samospráve pri riešení problému," uviedlo združenie. Zároveň poukazuje na problém s nedostatkom miest v MŠ, ktorý je dlhodobo najmä v Bratislave a jej okolí a v Košiciach.

Rodičom členovia združenia radia, aby mysleli na dôležité aspekty rodičovstva už pri výbere lokality na bývanie. "Ak premýšľate, kam sa s rodinou nasťahujete, presvedčte sa, aké kvality a kapacity verejných služieb daná obec či mestská časť má," uviedlo občianskeho združenie Rodičia.sk.

Okrem toho tiež rodičov upozorňujú, aby sledovali pomery v ich lokalite na stránke Centra vedecko-technických informácií SR. Komunikovať tiež môžu s rodičmi v okolí a zástupcami miestneho úradu.

"Ak vaše dieťa do škôlky neprijmú aj napriek dostatočným kapacitám, určite využite možnosť sa voči rozhodnutiu odvolať," radí občianske združenie. Zároveň vyzýva rodičov, aby skontrolovali, či miesto v miestnej MŠ nebolo pridelené niekomu, kto nemá v obci trvalý pobyt. V takom prípade odporúča rodičom, aby sa dožadovali nápravy.