Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ondek pozitívne hodnotí prácu Gröhlinga pri riešení následkov pandémie

Na snímke vľavo minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) a vpravo predseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku Pavel Ondek, foto z archívu. Foto: TASR Jakub Kotian

Podľa Ondeka sa šéfovi rezortu školstva podarilo presadiť dlhoočakávanú zmenu vo financovaní niektorých zamestnancov regionálneho školstva.

Bratislava 15. decembra (TASR) – Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy (OZPŠaV) na Slovensku hodnotí pozitívne prácu ministra školstva pri riešení následkov pandémie. A to aj napriek tomu, že mnohé požiadavky, ktoré boli prerokované so zástupcami odborového zväzu, neboli akceptované vládou SR a v mnohých prípadoch to spôsobilo chaos pri prerušovaní a obnovovaní vyučovania. Pre TASR to uviedol v hodnotení roka 2021 v školstve predseda školských odborárov Pavel Ondek.

Minister zabezpečil podľa slov šéfa školských odborárov finančné prostriedky pre školy a školské zariadenia na zvýšené náklady v súvislosti s hygienickými opatreniami. "Ako aj prostriedky na poskytnutie stabilizačných odmien, aj keď len pre zamestnancov v rámci prenesených kompetencií," uviedol Ondek.

Podľa neho sa šéfovi rezortu školstva podarilo presadiť dlhoočakávanú zmenu vo financovaní niektorých zamestnancov regionálneho školstva novelou zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve. "Na základe ktorej sa presunuli kompetencie pri financovaní veľkej skupiny zamestnancov školstva z ministerstva vnútra späť na ministerstvo školstva, čo bola jedna z požiadaviek v našej petícii ešte z roku 2016," uzavrel predseda OZPŠaV na Slovensku.