Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

P. Demeš chystá výstavu Volebné metabillboardy a portréty 2020

Pavol Demeš, archívna snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pred dvoma desaťročiami som zistil, že počas outdoorových predvolebných kampaní sa občas vyskytnú neočakávané spojenia billboardov, ktoré posúvajú politickú komunikáciu až do dadizmu, vysvetlil autor.

Bratislava 31. januára (TASR) - Výstavu fotografií s názvom Volebné metabillboardy a portréty 2020 pripravuje v Bratislave nezávislý zahraničnopolitický analytik, autor a fotograf Pavol Demeš. Vernisáž výstavy, ktorú organizuje v Galérii Umelka občianska iniciatíva Voľby2020, sa uskutoční v pondelok 3. februára o 18.00 h.

"Pred dvoma desaťročiami som zistil, že počas outdoorových predvolebných kampaní sa občas vyskytnú neočakávané spojenia billboardov, ktoré posúvajú politickú komunikáciu do humorných polôh až dadizmu. Tieto zriedkavé skladačky som nazval metabillboardmi. Odvtedy ich systematicky fotografujem a zverejňujem," vysvetlil autor.

Bývalý minister medzinárodných vzťahov Slovenskej republiky a poradca prezidenta SR zaradil do aktuálnej výstavy okrem metabillboardov aj portréty z nového predvolebného projektu "Portréty s logom". "Ide o logo voľby2020, ktorého autorom je dizajnér a typograf Karol Rosmány, autor známeho loga Verejnosti proti násiliu, ktoré mobilizovalo ľudí počas Nežnej revolúcie," objasnil Demeš a ďalej priblížil genézu portrétov: "Rodili sa uprostred náhodných stretnutí s pestrou škálou ľudí v ostatných dvoch mesiacoch. Projekt je stále živý a pribúdajú doň aj fotografie, ktoré zhotovujú iní ľudia."

Ako uviedol Pavol Demeš pre TASR, výstava sa bude skladať zo štyroch panelov 4x2 metre, na ktorých bude vyše 200 ľudí s logom voľby2020 a 45 metabillboardov.