Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

P. Krajňák: Je dôležité, aby sme na 20. storočie mali pravdivý pohľad

Na archívnej snímke Peter Krajňák. Foto: TASR - Milan Kapusta

Za stranu Most-Híd sa na oslavách SNP v B. Bystrici zúčastnia okrem Krajňáka aj podpredseda strany a primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal a krajský predseda v Prešovskom kraji Michal Goriščák.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Je dôležité, aby sme na dejiny 20. storočia mali pravdivý pohľad. V súvislosti s oslavami 75. výročia Slovenského národného povstania (SNP) to povedal štátny tajomník ministerstva školstva Peter Krajňák (Most-Híd).

"Udalosti spred 75 rokov nás presviedčajú, že aj odpor vedený proti zdanlivej presile môže mať svoj význam a ovplyvniť budúcnosť. O tomto období musíme nahlas hovoriť a pravdivo o ňom informovať mladú generáciu, ktorá si dnes neuvedomuje hrozby fašizmu," uviedol s tým, že tieto udalosti je potrebné si pripomínať, pretože ovplyvnili vývoj v našej krajine.

Za stranu Most-Híd sa na oslavách SNP v Banskej Bystrici zúčastnia okrem Krajňáka aj podpredseda strany a primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal a krajský predseda v Prešovskom kraji Michal Goriščák. Informovala o tom hovorkyňa Mosta-Híd Klára Debnár.