Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Novým povereným zástupcom špeciálneho prokurátora je P. Kysel

Na archívnej snímke Peter Kysel. Foto: TASR - Jakub Kotian

Kysel je jedným z troch neúspešných uchádzačov o funkciu špeciálneho prokurátora.

Bratislava 22. februára (TASR) - Do času výberového konania je funkciou zástupcu špeciálneho prokurátora poverený Peter Kysel. Navrhol ho špeciálny prokurátor Daniel Lipšic po tom, ako doterajší zástupca Alexander Biró požiadal o uvoľnenie z funkcie. Biró zostáva pôsobiť naďalej na odbore ekonomickej kriminality Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan.

"Peter Kysel nastupuje na pozíciu zástupcu špeciálneho prokurátora dňa 23. februára 2021," spresnil hovorca s tým, že Kysel doposiaľ pôsobil ako prokurátor odboru všeobecnej kriminality v rámci ÚŠP.

Kysel je jedným z troch neúspešných uchádzačov o funkciu špeciálneho prokurátora. Poslanci parlamentu zvolili do funkcie tejto funkcie Lipšica 5. februára 79 hlasmi zo 117 prítomných. Národná rada SR volila špeciálneho prokurátora po tom, ako sa obvinený Dušan K. vzdal tejto funkcie. Stať sa šéfom ÚŠP umožnila Lipšicovi zmena zákona, vďaka ktorej mohol na túto funkciu kandidovať aj neprokurátor.