Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

P. Pčolinský bude hlasovať za odvolanie Mikulca z funkcie ministra

Na archívnej snímke poslanec parlamentu SR Peter Pčolinský (Sme Rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Zatiaľ nevie, či sa poslanci dostanú k hlasovaniu ešte počas utorka. O svojom postoji informoval premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) aj šéfa OĽANO a vicepremiéra Igora Matoviča.

Bratislava 22. februára (TASR) - Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský bude hlasovať za odvolanie Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra. Mikulec je nominantom OĽANO. Pčolinský novinárom povedal, že má niekoľko otázok, na ktoré nedostal odpoveď. Pýta sa, kam sa za dva roky posunul rezort vnútra. Mikulca nepovažuje za schopného ministra.

"Rád by som vedel, či minister dokáže vymenovať, v ktorých konkrétnych oblastiach sa rezort posunul dopredu. Kde je reforma polície, o ktorej počúvame dva roky? Sú tu aj otázky, ktoré vyplynuli z uznesenia generálnej prokuratúry, čiže tam sú tiež zaujímavé veci, na ktoré by som rád vedel odpoveď," povedal Pčolinský v utorok novinárom.

Zatiaľ nevie, či sa poslanci dostanú k hlasovaniu ešte počas utorka. O svojom postoji informoval premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) aj šéfa OĽANO a vicepremiéra Igora Matoviča. Pčolinský si myslí, že drvivá väčšina poslancov Sme rodina sa pri hlasovaní zdrží.

V utorok v parlamente pokračuje diskusia k návrhu na odvolanie Mikulca z funkcie ministra. Mimoriadne rokovanie iniciovala opozícia na čele so Smerom-SD. Schôdza sa začala ešte v piatok (18. 2.). Mikulec podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica riadil činnosť obvinených vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), preto žiada jeho odchod.