Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini bude v utorok ráno čeliť odvolávaniu osobne

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini (SMER-SD) 13. septembra 2019 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Návrh na odvolanie premiéra z funkcie prerokovali parlamentní poslanci počas piatkovej (13. 9.) mimoriadnej schôdze, ktorú iniciovala opozícia.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) bude v utorok (17. 9.) ráno v Národnej rade (NR) SR osobne sledovať, ako dopadne hlasovanie o jeho odvolaní. Následne odcestuje na výjazdové rokovanie vlády na východ krajiny. TASR o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR.

"Na utorkovom rannom hlasovaní v NR SR sa za vládu zúčastní len predseda vlády Peter Pellegrini. Rezortní ministri sa budú po dohode s predsedom vlády venovať vzhľadom na výjazdové rokovanie vlády riešeniu potrieb ľudí v regiónoch. Následne sa k nim pridá aj premiér," spresnili z Úradu vlády SR.

Návrh na odvolanie premiéra z funkcie prerokovali parlamentní poslanci počas piatkovej (13. 9.) mimoriadnej schôdze, ktorú iniciovala opozícia. Dôvodom je, že Pellegrini neodvolal Moniku Jankovskú z pozície štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti po tom, ako sa medializovala jej údajná komunikácia s Marianom K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Vláda s odvolaním nesúhlasí, nevidí naň žiadne relevantné dôvody.

Pellegrini v piatok uviedol, že dôvody na jeho odvolanie sú slabé. Pripomenul, že Jankovská už vo funkcii nie je. Predseda vlády po tom, čo Jankovská oznámila svoj odchod z postu uviedol, že dúfa, že predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič a líder SaS Richard Sulík budú nasledovať jej kroky a odídu z politického života pre svoje stretnutia s Marianom K.