Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Pellegrini:Je zodpovednosťou súčasnej vlády, aké riešenie o NFŠ prijme

Peter Pellegrini . Foto: TASR - Michal Svítok

Podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina) po stredajšom rokovaní vlády informoval, že štát NFŠ neodkúpi.

Bratislava 15. júla (TASR) - Riešenie otázky Národného futbalového štadióna (NFŠ) je zodpovednosťou súčasnej vlády. Vyhlásil to expremiér a podpredseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (nezaradený) v reakcii na stredajšie rozhodnutie vlády neodkúpiť štadión od podnikateľa Ivana Kmotríka.

"Je zodpovednosťou súčasnej vlády, aké riešenie prijme v súvislosti s NFŠ, a veríme, že toto riešenie bude v súlade s právom," uviedla za bývalých členov vlády pôsobiacich okolo Pellegriniho jeho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina) po stredajšom rokovaní vlády informoval, že štát NFŠ neodkúpi. Poukázal na to, že zmluvy z roku 2013 a 2016 sú neplatné. Kabinetu odporučil podať trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov. Zdôraznil, že štát bude tiež žiadať vrátiť peniaze, ktoré už spoločnosti vyplatil.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) povedal, že zodpovednosť nesú bývalí ministri školstva za SNS Peter Plavčan a Martina Lubyová, bývalý vedúci Úradu vlády SR Matúš Šutaj Eštok či bývalí premiéri Pellegrini a Robert Fico (Smer-SD).