Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pellegrini: Nedostal som žiadnu pozvánku na výsluch

Na archívnej snímke expremiér a nezaradený poslanec Peter Pellegrini. Foto: TASR - Jakub Kotian

Údajná korupcia v súvislosti s Pellegrinim sa mala týkať politickej podpory pre projekt virtuálnej registračnej pokladnice z roku 2014 v hodnote 5,5 milióna eur, ktorý si vyžadoval zmenu legislatívy.

Bratislava 18. augusta (TASR) – Od orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) som nedostal žiadnu pozvánku na výsluch a ani na žiadny úkon. Počas stredajšej tlačovej konferencie to uviedol líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD a bývalý premiér Peter Pellegrini.

„Nikdy som vo verejnej funkcii od nikoho nič nežiadal a ani nič navyše nedostal,“ zopakoval. O úplatku pre Pellegriniho majú vypovedať bývalý šéf finančnej správy František I. a podnikateľ Michal S., ktorí sú obvinení v kauze Mýtnik.

„Ostáva mi len veriť, že OČTK dobre preskúmajú všetky výpovede, lebo už samotní novinári píšu, čo vo výpovediach nesedí a verím, že pravda vyjde na povrch,“ zdôraznil. Myslí si, že OČTK nestačí bežný zamestnanec, ale chcú dostať „väčšiu rybu“.

Tvrdí, že mnohí obvinení sú držaní v kolúznej väzbe v zlých podmienkach a pod takýmto tlakom sú schopní povedať aj niečo, čo nemusí byť pravda. „Preukazuje sa, že v niektorých prípadoch to tak je. Máme právoplatne odsúdeného pána Dömötöra,“ vyhlásil. Pellegrini ďalej uviedol, že František I. nie je v dobrej psychickej pohode, a preto mohol využívať všetky možnosti na to, aby sa dostal z väzby na slobodu.

Nemyslí si, že by si v jeho mene podnikateľ Miroslav V., na ktorého je vydaný medzinárodný zatykač, mohol pýtať úplatky. Zároveň nevylúčil, že počas obdobia, keď bol predsedom vlády, sa niečo podobné mohlo udiať. „Toto nemôže vylúčiť ani Robert Fico, ani Igor Matovič a ani Eduard Heger,“ doplnil.

Údajná korupcia v súvislosti s Pellegrinim sa mala týkať politickej podpory pre projekt virtuálnej registračnej pokladnice z roku 2014 v hodnote 5,5 milióna eur, ktorý si vyžadoval zmenu legislatívy. Peniaze mali ísť cez prostredníka, podnikateľa Miroslava V. (obvinený v rámci akcie Mýtnik III), dať mu ich mal podnikateľ Michal S. v škatuliach od šampanského. „Nebudem to komentovať, lebo sa to nedialo,“ uzavrel šéf Hlasu-SD.