Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Fico ďakuje poslancom; Pellegrini o túžbe po pomste, ktorá prehrala

Na snímke poslanec NR SR Robert Fico (Smer-SD) po hlasovaní 4. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Túžba po politickej pomste podľa predstaviteľov mimoparlamentného Hlasu-SD prehrala. Vyhlásil to líder strany Peter Pellegrini v reakcii na to, že poslanci neodsúhlasili vzatie R. Fica do väzby.

Bratislava 4. mája (TASR) - Líder Smeru-SD Robert Fico sa poďakoval poslancom Národnej rady (NR) SR, ktorí nepodporili žiadosť prokuratúry o súhlas parlamentu s jeho väzobným stíhaním. Naďalej hovorí v súvislosti s jeho obvinením o politickom procese.

"Ďakujem každému poslancovi, ktorý ma podporil, a rešpektujem každého, kto mal na to iný názor," uviedol Fico.

Strana Smer-SD sa na sociálnej sieti poďakovala poslancom, ktorí sa postavili na stranu zdravého rozumu a "hlasovali za demokraciu a právny štát". "Slováci, dnes sme dvakrát silnejší aj vďaka vašej podpore v boji za záchranu Slovenska," dodala strana.
Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredajšom hlasovaní neodsúhlasili žiadosť Generálnej prokuratúry (GP) SR o vzatie poslanca Roberta Fica (Smer-SD) do väzby. Na snímke vpravo poslanec Robert Fico (Smer-SD) po hlasovaní 4. mája 2022 v Bratislave.
Foto: TASR - Martin Baumann


P. Pellegrini: Túžba po politickej pomste prehrala


Túžba po politickej pomste podľa predstaviteľov mimoparlamentného Hlasu-SD prehrala. Vyhlásil to líder strany Peter Pellegrini v reakcii na to, že poslanci neodsúhlasili vzatie Roberta Fica (Smer-SD) do väzby. Nezaradení poslanci okolo Pellegriniho hlasovali proti. Šéf Hlasu-SD si myslí, že ich postoj nemá žiaden vplyv na to, že trestné konanie a vyšetrovanie môže pokračovať.
Na snímke poslanec NRSR Peter Pellegrini, foto z archívu.
Foto: TASR – Jaroslav Novák

Hlas-SD zdôraznil, že vládnej koalícii sa nepodarilo presvedčiť ani vlastných poslancov o správnosti vydania predsedu opozičnej strany na väzobné stíhanie. "Je povinnosťou každého jedného poslanca hlasovať výlučne podľa svojho vedomia a svedomia. Ak nemohli s čistým svedomím zahlasovať za vydanie svojho kolegu na väzobné stíhanie, je dobre, že to neurobili," povedal Pellegrini.

Spravodlivosť musí podľa neho ďalej nasledovať svojimi štandardnými cestami, teda vyšetrovaním a spravodlivým rozhodnutím nezávislého súdu. Strana je presvedčená, že jediným cieľom týchto manévrov so zatýkaním je prekryť skutočné problémy Slovenska.