Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini zablahoželal M. Šefčovičovi k úspešnému híringu v EP

Na archívnej snímke Maroš Šefčovič. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Podľa premiéra SR sa potvrdilo, že Slovensko postavilo za člena budúcej Európskej komisie kvalitného kandidáta.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) zablahoželal Marošovi Šefčovičovi k úspešnému híringu v Európskom parlamente (EP). Potvrdilo sa podľa neho, že Slovensko postavilo za člena budúcej Európskej komisie kvalitného kandidáta. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

"Témy v jeho portfóliu - medziinštitucionálne vzťahy a strategická vízia pre Európsku úniu vrátane elekromobility - sú veľmi dôležité aj pre slovenskú ekonomiku a spoločnosť," uviedol Pellegrini s tým, že sa teší na ďalšiu spoluprácu. Oficiálnu komunikáciu zo strany Európskeho parlamentu očakáva až po ukončení všetkých híringov.

Koordinátori (predsedovia výborov a zástupcovia politických frakcií v nich) z výboru pre ústavné veci (AFCO) a výboru pre právne veci (JURI) podľa nemenovaných zdrojov z prostredia europarlamentu po pondelňajšom híringu (30. 9.) jednomyseľne odobrili nomináciu Šefčoviča na post podpredsedu Európskej komisie pre medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad. Premiéra potešilo aj pozitívne stanovisko európskych socialistov, podľa ktorého Šefčovič presvedčivo preukázal, že bude tlačiť na strategické napredovanie Európy.