Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

P. Pollák: OĽANO sa stane plnohodnotným členom tábora ľudovcov

Na snímke europoslanec Peter Pollák (EPP). Foto: TASR - Martin Baumann

Slovensko malo v EPP doteraz tri politické strany - Szövetség-Alianciu, KDH a Spolu, všetky tri sú mimoparlamentné subjekty.

Lisabon/Bratislava 18. novembra (TASR) - Strana OĽANO získa v piatok v Lisabone plnohodnotné členstvo v Európskej ľudovej strane (EPP). Podľa vyjadrenia slovenského europoslanca za túto stranu Petra Polláka, ktorý bol poverený rokovaniami o vstupe k ľudovcom, ide o úspešné ukončenie dvojročného procesu. Informuje o tom spravodajca TASR.

"Som rád, že po strastiplnej ceste sme sa dostali do štádia, keď OĽANO bude prijaté do najväčšej európskej politickej rodiny. Nielen EPP sa obohatí o OĽANO, ale aj EPP obohatí OĽANO," uviedol Pollák. Pripúšťa, že EPP bude mať zrejme odporúčania pre OĽANO, aby zlepšilo svoje fungovanie.

Slovensko malo v EPP doteraz tri politické strany - Szövetség-Alianciu, KDH a Spolu, všetky tri sú mimoparlamentné subjekty. Uvedené tri strany neposlali delegátov do Lisabonu, a tak o členstve OĽANO ani nemôžu hlasovať. Podľa interných zdrojov TASR však mali námietky voči vstupu OĽANO do EPP.





(spravodajca TASR Jaromír Novak)