Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

P. Visolajský: Iná možnosť ako hromadné výpovede lekárov neexistuje

Na snímke predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Lengvarský na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že sa budú zaoberať aj ďalšími požiadavkami lekárskych odborárov.

Bratislava 19. augusta (TASR) - Iná možnosť ako hromadné výpovede lekárov neexistuje. Po rokovaní na Úrade vlády SR to skonštatoval šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský.

"Chcem vyzvať všetkých lekárov v slovenských nemocniciach, aby sa pridali k tlaku na vládu svojou výpoveďou, lebo inú cestu nemáme," uviedol. Ochotu podať výpovede podľa neho deklarovalo približne 3500 lekárov. Visolajský poukázal, že vláda na niektoré požiadavky lekárskych odborov stále nepredstavila riešenia. Podotkol pritom, že rokovania trvajú desať mesiacov.



Šéf LOZ reagoval i na návrh navýšenia miezd lekárov, ktoré v piatok predstavili minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) a minister financií Igor Matovič (OĽANO). Samotné navýšenie platov podľa neho problém nevyrieši. Poukázal napríklad na potrebu nastolenia poriadku vo financovaní nemocníc či zavedenia systému DRG.

Lengvarský na piatkovej tlačovej konferencii uviedol, že sa budú zaoberať aj ďalšími požiadavkami lekárskych odborárov. Avizoval, že aj ostatné kroky chcú vykonať čo najrýchlejšie.