Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

NOVÝ REKORD: Na Slovensku pribudlo 360 nakazených

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 14 osôb.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Na Slovensku v stredu (23. 9.) pribudlo 360 nakazených novým koronavírusom, ide o nový rekord v počte prírastkov ochorenia za deň. Nárast zaznamenali z 5213 otestovaných vzoriek. Celkový počet doteraz identifikovaných prípadov stúpol na 7629. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na sociálnej sieti informovalo, že pozitívne testovaných bolo 178 žien a 182 mužov vo veku od jedného do 100 rokov. Najviac prípadov pribudlo v okrese Komárno (58) a v okrese Bratislava (42).

V okrese Námestovo identifikovali 20 prípadov, viac ako desať pozitívnych vzoriek zaznamenali v okresoch Liptovský Mikuláš (17), Trnava (16), Bardejov (15), Tvrdošín (14), Poprad (11), Senec (11), Skalica (11) a Stará Ľubovňa (11). Za okres Trenčín hlásia desať prípadov, po deväť z okresov Prešov a Prievidza, sedem prípadov zaznamenali v okresoch Košice a Trebišov. V okrese Banská Bystrica, Dunajská Streda a Žilina pribudlo šesť prípadov, po päť pozitívnych vzoriek zaznamenali v okrese Kežmarok, Nitra a Sobrance.

Štyri prípady boli v okresoch Piešťany, Považská Bystrica, Senica, Topoľčany, po tri prípady v okresoch Dolný Kubín, Lučenec, Nové Mesto nad Váhom. Po dva prípady mali okresy Brezno, Hlohovec, Humenné, Ilava, Levice, Myjava, Partizánske, Ružomberok, Spišská Nová Ves, Veľký Krtíš, jeden prípad zaznamenali okresy Bytča, Čadca, Detva, Košice a okolie, Levoča, Malacky, Martin, Nové Zámky, Pezinok, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Vranov nad Topľou a Zvolen.

Početnejšie prípady hlásili regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Komárne, Bratislave, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši, Trnave a Bardejove. RÚVZ v Komárne zaznamenal lokálnu epidémiu v zariadení sociálnych služieb v Klížskej Nemej, kde doterajšie laboratórne vyšetrenia potvrdili 41 pozitívnych klientov a 15 členov personálu. RÚVZ v Liptovskom Mikuláši a Bardejove pozorujú nárast nových prípadov v súvislosti so svadbami. "Nákaza sa často ďalej šíri v rámci rodín," poznamenal Marek Eliáš z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. RÚVZ v Dolnom Kubíne eviduje nové kontakty v súvislosti s epidémiou, ktorá sa rozšírila po autobusovom zájazde do Chorvátska.

V nemocniciach je hospitalizovaných 141 pacientov, potvrdené ochorenie COVID-19 má 119 z nich. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 14 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 11 pacientov.

Od začiatku vypuknutia ochorenia sa v krajine urobilo 428.308 laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 ostal nezmenený - 41.

V stredu pribudlo aj 90 vyliečených, z ochorenia sa doteraz zotavilo 3978 pacientov. Slovensko aktuálne eviduje 3610 aktívnych prípadov ochorenia.