Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

VIDEO: Pamätná medaila prezidentky Z. Čaputovej sa už dá zakúpiť

Na snímke zlatá a strieborná pamätná medaila prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej, predstavená v predajni Českej mincovne 15. júna 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

K dispozícii je 300 kusov v zlatom a 500 v striebornom prevedení. Počet mosadzných medailí je neobmedzený. Uvádzacia cena zlatej medaily je 580 eur, striebornej 39 eur.

Bratislava 15. júna (TASR) – Pri príležitosti prvého výročia inaugurácie prezidentky SR Zuzany Čaputovej v pondelok v Bratislave uviedli do predaja pamätnú medailu s jej podobizňou.

„Vďaka osobnosti Zuzany Čaputovej možno očakávať, že medaila bude veľmi zaujímavá u verejnosti aj zberateľov,“ povedal riaditeľ Mincovne Kremnica, v ktorej medailu vytvorili, Vlastimil Kalinec. Kremnická mincovňa tradične vyrába pamätné medaily slovenských prezidentov.



Medaila je vydaná v limitovanej číslovanej emisii. K dispozícii je 300 kusov v zlatom a 500 v striebornom prevedení. Počet mosadzných medailí je neobmedzený. Uvádzacia cena zlatej medaily je 580 eur, striebornej 39 eur.

Autorom averzu medaily s portrétom prezidentky je Štefan Novotný, ktorý tvoril aj portréty na pamätných medailách predchádzajúcich prezidentov. Autorom reverznej strany s motívom Prezidentského paláca je Martin Sabol.