Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Pápež František poslal list Čaputovej, modlí sa za uzdravenie Fica

Na archívnej snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Chcel by som tiež vyjadriť slovenskému národu blízkosť a solidaritu v tomto okamihu skúšky. Zvolávam naň požehnanie Všemohúceho, aby vo Vašej krajine vládli svornosť a pokoj, napísal pápež.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Vatikán/Bratislava 17. mája (TASR) - Pápež František v piatok zaslal v súvislosti s atentátom na slovenského premiéra Roberta Fica list prezidentke SR Zuzane Čaputovej, v ktorom vyjadruje Slovensku blízkosť a solidaritu. Píše, že smutnú správu o útoku na predsedu vlády SR prijal s bolesťou. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.



"Odsudzujem tento zbabelý násilný čin a uisťujem Vás o mojich modlitbách k Pánovi za skoré uzdravenie a zotavenie pána premiéra. Chcel by som tiež vyjadriť slovenskému národu blízkosť a solidaritu v tomto okamihu skúšky. Zvolávam naň požehnanie Všemohúceho, aby vo Vašej krajine vládli svornosť a pokoj," napísal pápež.

Zdravotný stav premiéra Roberta Fica je po stredajšom (15. 5.) atentáte naďalej vážny. Premiér absolvoval v piatok ďalší chirurgický zákrok, odstránili mu nekrotické tkanivo po strelnej rane. Ostáva na oddelení ARO v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.