Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Časť ulíc v Prešove bude počas návštevy pápeža uzavretá

Na archívnej snímke pápež František počas sv. omše v Bazilike sv. Petra vo Vatikáne. Foto: TASR/AP

Pápež František počas svojej návštevy Slovenska 12. - 15. septembra navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.

Prešov 5. augusta (TASR) - Mesto Prešov sa pripravuje na septembrovú návštevu pápeža Františka. Počas nej budú na viacerých miestach platiť dopravné obmedzenia. Radnica plánuje tiež osadenie slovenských a vatikánskych vlajok na vybraných cestných ťahoch v meste.

"V súvislosti s návštevou Svätého Otca v meste Prešov zabezpečujeme úpravu priestranstva v okolí mestskej haly vrátane kosenia zelene. Okrem toho pripravíme záchytné parkoviská a odstavné plochy, ktoré budú v čase návštevy pápeža určené na parkovanie osobných vozidiel a autobusov. Zároveň zabezpečíme celkovú organizáciu dopravy v meste vrátane úpravy prístupových trás a odklonenia dopravy z vybraných ulíc, ktoré budú počas návštevy Svätého Otca uzavreté pre motorové vozidlá," uviedol pre TASR hovorca mesta Vladimír Tomek.

Po skončení návštevy zabezpečí mesto vývoz odpadu z priestranstva pri mestskej hale a v jej bezprostrednom okolí.

Pápež František počas svojej návštevy Slovenska v septembri (12. - 15. 9.) navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, s predstaviteľmi kresťanských cirkví, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Prešove bude sláviť svätú liturgiu a ohlási homíliu. V Košiciach sa stretne s mladými a navštívi tiež sídlisko Luník IX. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca. Vyplýva to z programu návštevy.