Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Konferencia biskupov ukončila projekt zasielania pápežových myšlienok

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nadväzovali na evanjelium dňa. Desiatky myšlienok boli súčasťou obrázka, ktorý dostali od polovice augusta všetci prihlásení na e-mail.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Konferencia biskupov Slovenska (KBS) ukončila projekt denného zasielania myšlienok a podnetov, ktorých autorom je Svätý Otec. Nadväzovali na evanjelium dňa. Desiatky myšlienok boli súčasťou obrázka, ktorý dostali od polovice augusta všetci prihlásení na e-mail. Informuje o tom KBS na svojom webe.

Myšlienky dostávalo denne okolo 20.000 ľudí. Cieľom projektu bolo pomôcť všetkým, ktorí prejavili záujem, duchovne sa pripraviť na návštevu Svätého Otca na Slovensku. Projekt nadviazal na podobné iniciatívy, ktoré realizuje KBS pravidelne počas pôstneho a adventného obdobia.

Myšlienky a fotografie vybral bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko, ktorý zodpovedá za duchovnú prípravu návštevy pápeža Františka na Slovensku. Myšlienky graficky spracoval Ľubomír Valient z Považskej Bystrice.

Myšlienky KBS zdieľala aj na sociálnych sieťach. Projekt bol súčasťou oficiálnej duchovnej prípravy na návštevu pápeža Františka, ktorý v nedeľu popoludní pricestuje na Slovensko.