Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Pódium pre pápeža na Luníku IX budú zdobiť aj detské kresby

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Deti na workshope nakreslili rôzne kvety, z ktorých výtvarníčky Zuzana Zmateková a Henrieta Tholt pripravili vzory a vytvorili látky.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Pódium pre pápeža Františka na košickom Luníku IX má veľmi jednoduchú podobu. Zodpovedá to prostrediu stretnutia i štýlu pápeža. Zdobiť ho budú aj detské kresby. TASR o tom informoval hovorca Slovenskej provincie Saleziánov dona Bosca Rastislav Hamráček.

Priblížil, že miesto sedenia pápeža bude mierne vyzdvihnuté. "Všetky bočné strany budú otvorené, takže cez ne bude priamo vidieť okolité prostredie. Obvod pódia bude zdobiť kvetinová výzdoba. Na dolnej čelnej strane pódia bude konštrukciu prekrývať dekorácia s motívom, ktorý je použitý aj pre druhé – umelecké pódium sprievodného programu. Ide o originálny nápad pri aktivite s deťmi na Luníku IX," uviedol.

Hamráček vysvetlil, že deti na workshope nakreslili rôzne kvety, z ktorých výtvarníčky Zuzana Zmateková a Henrieta Tholt pripravili vzory a vytvorili látky. Dizajnéri použili na dekoráciu pódia jeden vzor. Rovnaký vzor bude na zadnej stene umeleckého pódia, kde sa bude realizovať celý sprievodný program „Na ceste“.

Dizajn dekorácie ideovo a graficky spoločne pripravili salezián Michal Žák a grafička Miriam Vyšňovská. Prvky dizajnu použili aj pri grafike brožúrky s modlitbou deviatnika, ktorý sa Rómovia modlia pred návštevou pápeža.

Pápež zavíta na toto miesto v utorok 14. septembra.