Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Premiér: Počas návštevy dokázal pápež spojiť náboženstvá aj politikov

Na snímke rozlúčka s pápežom Františkom pred jeho odletom do Vatikánu na bratislavskom letisku 15. septembra 2021, kde sa s ním rozlúčil predseda vlády SR Eduard Heger. Foto: TASR Michal Svítok

Som presvedčený, že prítomnosť pápeža bola požehnaním pre celú krajinu, uviedol predseda vlády Eduard Heger.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Počas svojej krátkej návštevy na Slovensku dokázal pápež František spojiť etniká, náboženstvá, veriacich, neveriacich, ale aj politikov. Svätý Otec ukázal krajine cestu, ktorou treba kráčať, v jednote aj napriek odlišnostiam. Na sociálnej sieti to po odchode hlavy katolíckej cirkvi uviedol predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

"Pokúsme sa uchovať si túto jednotu čo najdlhšie. Som presvedčený, že prítomnosť pápeža bola požehnaním pre celú krajinu. Verím, že modlitby vyslovené pápežom Františkom nám dodajú silu a odvahu v každodennej práci pre lepšiu budúcnosť," povedal premiér.

Priznal, že sa ho dotkla pápežova výzva k tomu, aby Slovensko bolo posolstvom pokoja v srdci Európy. "Aj teraz stojíme pred veľkými zmenami. Čaká nás obnova krajiny aj Európy po ťažkej pandémii. Povzbudení slovami pápeža Františka využime tento reštart na prehodnotenie životného štýlu. Opustime cestu konzumu a materiálneho zisku a budujme krajinu, ktorá sa stará o všetkých, o slabých či marginalizovaných. Budujme krajinu, kde zákony platia pre všetkých a kde, ako povedal pápež, spravodlivosť nikdy nie je na predaj," skonštatoval Heger.



Premiér sa tiež poďakoval všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii a zabezpečení celej návštevy.

Pápež František v stredu ukončil svoju štvordňovú apoštolskú cestu na Slovensku. Tá sa začala v nedeľu (12. 9.). Počas svojho pobytu navštívil Bratislavu, Prešov, Košice a v stredu aj Šaštín. Popoludní odletela hlava katolíckej cirkvi z bratislavského letiska naspäť do Ríma.