Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Ukončili registráciu na návštevu pápeža do OTP sektorov v Košiciach

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na stretnutie Svätého Otca s mladými na štadióne Lokomotíva sa zaregistrovalo celkovo okolo 15.000 ľudí, z toho tvoria OTP približne jednu desatinu.

Košice 9. septembra (TASR) – Registráciu do OTP sektorov pre účastníkov utorkovej (14. 9.) návštevy pápeža Františka na štadióne Lokomotíva aj Luník IX ukončili. Ako pre TASR povedal hovorca Arcibiskupského úradu v Košiciach Jaroslav Fabian, súvisí to s nepriaznivou pandemickou situáciou v Košiciach.

Kapacita štadióna bola v súvislosti s protipandemickými opatreniami určená na 25.000 ľudí. Pripomenul, že na stretnutí mladých na blahorečení Anny Kolesárovej sa pred tromi rokmi v týchto priestoroch zišlo viac ako 30.000 ľudí. „Aj po sobotňajšom (4. 9.) rozšírení registrácie o režim OTP tak bola rezerva na vytvorenie zóny pre OTP so samostatným vchodom a osobitnou infraštruktúrou. Bude však potrebné zriadiť túto osobitnú priestorovú kapacitu,“ povedal.

Na stretnutie Svätého Otca s mladými na štadióne Lokomotíva sa zaregistrovalo celkovo okolo 15.000 ľudí, z toho tvoria OTP približne jednu desatinu. Na Luník IX sa podľa Fabiana zaregistrovalo 101 OTP účastníkov.

Na základe COVID automatu budú Košice od pondelka (14. 9.) v prvom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá červenej farbe.