Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pápež František sa poďakoval Slovenskej informačnej službe

Na snímke pápež František na ekumenickom stretnutí na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave. Foto: TASR - Michal Svítok

Dnes možno konštatovať, že profesionalita a spolupráca bezpečnostných zložiek podstatnou mierou prispeli k tomu, aby bol Svätý Otec počas návštevy SR v bezpečí, uviedla hovorkyňa SIS Katarína Némová.

Bratislava 15. septembra - Pápež František sa osobne poďakoval riaditeľovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Michalovi Aláčovi za profesionálnu prácu, ktorú vykonali príslušníci SIS pri jeho návšteve na Slovensku. Informovala o tom hovorkyňa SIS Katarína Némová.

Pripomenula, že posledné týždne sa medzi priority SIS zaradilo monitorovanie situácie, analýza možných rizík, vykonávanie bezpečnostných opatrení a spolupráca s ostatnými bezpečnostnými zložkami SR na zaistení maximálnej bezpečnosti Svätého Otca a verejnosti na stretnutiach.

"Dnes možno konštatovať, že profesionalita a spolupráca bezpečnostných zložiek podstatnou mierou prispeli k tomu, aby bol Svätý Otec počas návštevy Slovenska v bezpečí," zhodnotila Némová.

Aláč sa zároveň poďakoval príslušníkom SIS a ocenil aj spoluprácu s príslušníkmi ostatných bezpečnostných zložiek, ktorí nielen počas uplynulých dní návštevy Svätého Otca, ale aj niekoľko týždňov pred ňou boli v plnom nasadení.

Pápež František v stredu ukončil svoju štvordňovú apoštolskú cestu na Slovensku. Tá sa začala v nedeľu (12. 9.). Počas svojho pobytu navštívil Bratislavu, Prešov, Košice a v stredu aj Šaštín. Popoludní odletela hlava katolíckej cirkvi z bratislavského letiska naspäť do Ríma.