Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Parlamentní poslanci a zamestnanci kancelárie darovali vo štvrtok krv

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

"Každé dve sekundy niekto potrebuje krv. Nevieme ju ničím nahradiť a vieme ju poskytnúť len darovaním," vyhlásil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Bratislava 8. decembra (TASR) - Parlamentní poslanci a zamestnanci Kancelárie Národnej rady (NR) SR darovali vo štvrtok krv v rámci tradičného podujatia Parlamentná kvapka krvi. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady (NR) SR.

"Každé dve sekundy niekto potrebuje krv. Nevieme ju ničím nahradiť a vieme ju poskytnúť len darovaním," vyhlásil predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina). Rovnako poďakoval všetkým zamestnancom kancelárie a poslancom, ktorí sa zapojili do iniciatívy.

Zároveň apeloval na všetkých, ktorým to zdravotný stav umožňuje, aby sa rozhodli pomôcť a darovali krv. Kollár verí, že Parlamentná kvapka krvi ostane naďalej každoročnou tradíciou.

"Veľmi ma teší, že sme opäť mohli vytvoriť priestor na organizáciu tohto výnimočného podujatia a pomôcť týmto spôsobom pacientom, pre ktorých krv znamená záchranu ich života," doplnil vedúci kancelárie NR SR Daniel Guspan.