Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Paulis: Reprezentácie vysokých škôl majú v rukách ich kvalitu

Na archívnej snímke štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR pre vedu a výskum Ľudovít Paulis. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V týchto dňoch totiž dochádza k výberu dvoch nových členov výkonnej rady orgánmi reprezentácie vysokých škôl, konkrétne Slovenskou rektorskou konferenciou a Radou vysokých škôl.

Bratislava 2. februára (TASR) - Vybudovanie nezávislého a kvalitného vysokého školstva, ktoré bude rovným partnerom medzinárodných inštitúcií, bolo cieľom reformy v oblasti vysokého školstva. Prostredníctvom obsadenia nezávislých a zahraničných i domácich odborníkov vo výkonnej rade Slovenskej akreditačnej agentúry pre vysoké školstvo (SAAVŠ) sa môže tento zámer splniť. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

SAAVŠ je kľúčovou organizáciou na zabezpečovanie a rozvoj kvality vysokého školstva na Slovensku. Stojí na nej zásadná časť reformy v oblasti kvality poskytovaného vzdelávania na vysokých školách. "Je preto veľmi dôležité, aby v jej najvyššom rozhodovacom orgáne, výkonnej rade, pôsobili najmä nezávislé a medzinárodne uznávané osobnosti," ozrejmil štátny tajomník MŠVVaŠ pre vedu, výskum a inovácie Ľudovít Paulis.

V týchto dňoch totiž dochádza k výberu dvoch nových členov výkonnej rady orgánmi reprezentácie vysokých škôl, konkrétne Slovenskou rektorskou konferenciou a Radou vysokých škôl. "Aj v kontexte pripravovaných zmien v organizácii samosprávy vysokých škôl rezort školstva tento proces pozorne sleduje," doplnil Paulis. Ako dodal, ministerstvo školstva dôveruje vysokým školám, že ich reprezentácie svojím výberom dokážu odbornej i širokej verejnosti, že majú záujem o budovanie nezávislého, na medzinárodných štandardoch stojaceho systému zabezpečovania kvality vysokého školstva, ktorý bude zdrojom dôvery a medzinárodnej akceptácie inštitúcií.