Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pavol R. sa piatkového procesu zúčastní, vypočutá by mala byť Volzová

Na archívnej snímke Pavol R. Foto: TASR - Jakub Kotian

Proces sa v piatok, podobne ako naposledy v máji, uskutoční za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby (ÚVV) a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) v Bratislave.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Bývalý riaditeľ televízie Markíza a exminister hospodárstva Pavol R., ktorý je obžalovaný v prípade prípravy vraždy svojej bývalej spoločníčky Silvie Volzovej, sa na pojednávaní v tejto veci pred senátom Okresného súdu Bratislava II v piatok (20. 9.) zúčastní. V piatok má byť vypočutá len svedkyňa a poškodená Volzová, ktorej vypočutie navrhol prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave (KP) Michal Šúrek i obhajoba. TASR to vo štvrtok potvrdil obhajca Marek Para.

"Môj mandant Pavol R. sa určite zúčastní osobne. Som presvedčený o nevine klienta a verím, že aj zajtrajší výsluch prispeje k objasneniu skutkového stavu, keďže v prípravnom konaní mi nezákonne vyšetrovateľom bolo zakázané klásť svedkyni niektoré podstatné otázky," povedal Para.

Proces sa v piatok, podobne ako naposledy v máji, uskutoční za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby (ÚVV) a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) v Bratislave. Na pojednávanie sa akreditoval maximálny možný počet zástupcov médií, ktorých je možné vpustiť do pojednávacej sály a to 40. Predseda senátu OS BA II Pavol Juhás nepovolil zhotovovať z priebehu procesu zvukový prenos, ale len zvukový záznam. Uviedol to pre TASR vo štvrtok hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak.

V prípade okrem Pavla R. figurujú ako spoluobžalovaní silné postavy slovenského podsvetia - na doživotný trest odňatia slobody odsúdený bos skupiny sýkorovcov Róbert L., alias Kýbel, banskobystrický bos Mikuláš Č. a jeho komplic Miloš K. Pokiaľ Kýbel účasť na príprave vraždy rovnako ako Pavol R. popiera, tak Mikuláš Č. a Miloš K. sa k činu priznali na prvom pojednávaní 23. mája.

Polícia začala prípad riešiť na základe výpovede Mikuláša Č. Práve on mal vypovedať, že si Pavol R. v slovenskom podsvetí na jeseň roku 1997 objednal vraždu Volzovej, a to za odmenu 20 až 40 miliónov korún slovenských.