Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Majerský je kandidát KDH na predsedu Prešovského samosprávneho kraja

Milan Majerský Foto: TASR - Oliver Ondráš

Odobrila to dnes Rada Kresťanskodemokratického hnutia na rokovaní v Považskej Bystrici.

Považská Bystrica 10. júna (TASR) – Rada Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) schválila na dnešnom rokovaní v Považskej Bystrici kandidatúru primátora Levoče Milana Majerského na predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Po zasadnutí o tom informoval predseda KDH Alojz Hlina.

"Je to naozaj relevantná kandidatúra a špičkový kandidát pre Prešovský kraj. Nie sme ďaleko od toho, že skončí nadvláda v Prešovskom kraji,“
povedal predseda KDH.

Majerský zdôraznil, že nejde kandidovať proti súčasnému predsedovi samosprávneho kraja a určite nie proti strane Smer-SD. "Idem kandidovať, aby som predstavil nové témy a myšlienky pre rozvoj PSK. Jednou z hlavných tém je určite to, že Prešovský kraj sa vyľudňuje. Všetky múdre hlavy a pracovité ruky odchádzajú na západ. Dokonca vláda vymyslela návrh, aby prispievala ľuďom, ktorí dochádzajú za prácou. Investori majú chodiť na východ krajiny, aby neboli rozbíjané rodiny a otcovia ostali pri svojich deťoch. Toto je nosnou témou celej mojej kandidatúry," uviedol Majerský.

Rada KDH dnes podľa Hlinu schválila aj kandidačnú zásadu trikrát a prestávka. "Môže byť inšpirujúca nielen v našom prostredí, ale aj v prostredí slovenskej politiky. V praxi to znamená, že náš člen, ktorý bol trikrát po sebe zvolený do funkcie, na ktorú nominuje Rada KDH, si ďalšie obdobie berie prestávku a skúsenosti odovzdáva členom hnutia. So špeciálnym dôrazom na mladších členov," podotkol predseda kresťanských demokratov.