Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Pčolinský nepredpokladá,že by Sme rodina hlasovalo za odvolanie Budaja

Na archívnej snímke poslanec parlamentu SR Peter Pčolinský (Sme Rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa Šeligu Budaj nemôže za problém s medveďmi, situácia sa podľa neho dlhodobo v minulosti podceňovala.

Bratislava 23. júna (TASR) - Sme rodina zrejme nepodporí odvolanie šéfa envirorezortu Jána Budaja (OĽANO) z funkcie na mimoriadnej schôdzi Národnej rady (NR) SR. Uviedol to predseda poslaneckého klubu hnutia Peter Pčolinský. Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga označil návrh opozície za bizarný.

"Nepredpokladám, že by hnutie Sme rodina hlasovalo za odvolanie Budaja, stále sme súčasťou koalície," povedal Pčolinský s tým, že osobne má k jeho práci výhrady. "Ako obyvateľ Zemplína hovorím, že tam máme obrovskú environmentálnu záťaž, odkalisko Poša, ktoré je explicitne uvedené v programovom vyhlásení vlády, musím konštatovať dva roky nečinnosti ministra a jeho flagrantný prístup k tejto téme," podotkol.

Podľa Šeligu Budaj nemôže za problém s medveďmi, situácia sa podľa neho dlhodobo v minulosti podceňovala. Pripomenul, že sa už zriadili zásahové tímy, ktoré majú možnosť odstrelu problémového medveďa. Rozumie obavám ľudí aj potrebe upokojiť ich. Poukázal na ich možnosť obrátiť sa na zásahový tím cez svoje obecné úrady. Riešiť podľa neho treba v tejto súvislosti aj problém s prikrmovaním aj s premnožením.