Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Pčolinský: Pokiaľ vláda nefunguje, rýchlo treba urobiť predčasné voľby

Na archívnej snímke poslanec parlamentu SR Peter Pčolinský (Sme Rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Spoliehať sa na podporu SaS v opozícii je podľa Pčolinského utópia. Verí, že na sobotnom stretnutí príde k posunu, ako upozornil, čas sa kráti.

Bratislava 20. augusta (TASR) - Pokiaľ vláda nefunguje alebo nebude fungovať, rýchlo treba urobiť predčasné voľby. Predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský to uviedol pred sobotným koaličným rokovaním vo vládnom hoteli Bôrik. Nechať v časoch energetickej krízy vládu bez väčšiny v parlamente nepovažuje za zodpovedné.

"Je dosť možné, že budeme musieť prijímať pomerne veľa tvrdých rozhodnutí súvisiacich práve s energetickou krízou, a som zvedavý, akým spôsobom takéto veci budú prechádzať v parlamente," podotkol. Spoliehať sa na podporu SaS v opozícii je podľa Pčolinského utópia. Verí, že na sobotnom stretnutí príde k posunu, ako upozornil, čas sa kráti.

Kríza v koalícii sa vyostrila po tom, ako parlament prelomil veto prezidentky pri tzv. protiinflačnom balíčku z dielne ministra financií a lídra OĽANO Igora Matoviča. SaS a OĽANO sa následne obviňovali zo spolupráce s fašistami a z klamstiev. SaS vypovedala koaličnú zmluvu a požaduje odchod Matoviča z vlády. OĽANO to odmieta.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) avizoval, že na sobotnom koaličnom rokovaní o riešení vládnej krízy navrhne zmenu koaličnej zmluvy.