Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Pčolinský:Ak neprejde ani jeden termín volieb, nastúpi úradnícka vláda

Na snímke podpredseda parlamentu SR Peter Pčolinský (Sme rodina). Foto: TASR - Martin Baumann

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš uviedol, že v ich hnutí budú hlasovať za predčasné voľby na konci septembra.

Bratislava 29. januára (TASR) - Je pravdepodobné, že ak v Národnej rade (NR) SR neprejde v utorok (31. 1.) ani jeden termín predčasných parlamentných volieb, v stredu (1. 2.) nastúpi úradnícka vláda. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike to vyhlásil podpredseda NR SR Peter Pčolinský (Sme rodina). Kolegov v koalícii požiadal, aby zvážili júnový termín volieb.

Potvrdil, že Sme rodina je za najskorší termín volieb, ale ak nebude mať podporu, zahlasuje aj za september. "Chceme, aby vôbec bol nejaký termín," zdôraznil. Predčasné voľby však podľa neho musia byť.

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš uviedol, že v ich hnutí budú hlasovať za predčasné voľby na konci septembra. Šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová vyhlásila, že SaS si ctí dohody a podporí septembrový termín. "Pokiaľ nedôjde k inej dohode medzi bývalými koaličnými spojencami, tak nebudeme hlasovať za iný termín," zdôraznila.

Podpredseda strany Smer-SD Richard Takáč poďakoval ľuďom, že prišli zahlasovať v minulotýždňovom referende. "Pokiaľ občania vo voľbách dajú mandát politikom, aby ich zastupovali, tak im môžu mandát aj zobrať, keď sa o nich politici nestarali," poukázal. Je podľa neho neprijateľné, aby vláda pokračovala ešte ďalších desať mesiacov. Deklaruje, že Smer-SD zahlasuje za skorší termín predčasných volieb.