Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pedagogický ústav so SAS pripravujú školenie k učeniu slovenčiny

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Program je rozdelený do dvoch dní, pričom je možné sa prihlásiť na obe časti, alebo len na jednu z nich. Účasť je bezplatná.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) so Studia Academica Slovaca (SAS) pripravujú školenie na tému učenia slovenčiny ako druhého jazyka. Školenie sa uskutoční 21. a 22. apríla online formou a je určené všetkým záujemcom z učiteľskej komunity. Informuje o tom ŠPÚ na svojom webe.

Program je rozdelený do dvoch dní, pričom je možné sa prihlásiť na obe časti, alebo len na jednu z nich. Účasť je bezplatná.

Vo štvrtok (21. 4.) o 14.00 h sa webinár zameria na tému rozvíjania jazykových zručností. V piatok (22. 4.) o 14.00 h je na programe téma gramatika ako nástroj komunikácie.

SAS – centrum pre slovenčinu ako cudzí jazyk je špecializovaným pracoviskom Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Ťažiskom pedagogickej a vedecko-výskumnej činnosti je vzdelávanie zahraničných záujemcov o slovenský jazyk a kultúru, propagácia slovenskej vedy, kultúry a umenia v zahraničí, realizácia a koordinácia výskumu slovenčiny ako cudzieho jazyka, riešenie medzinárodných a domácich vedecko-výskumných projektov a edičná činnosť zameraná na tvorbu a vydávanie vedeckých slovakistických publikácií a učebníc slovenčiny ako cudzieho jazyka. Okrem toho SAS ako odborné centrum pre slovenčinu ako cudzí jazyk participuje na odborno-metodickej príprave lektorov slovenčiny ako cudzieho jazyka pôsobiacich na zahraničných univerzitách.