Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Slovensko

Pellegrini bude rešpektovať odporúčania k bývaniu pre prezidenta

Na snímke novozvolený prezident SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Potrebu riešenia otázky bývania troch najvyšších ústavných činiteľov otvoril v uplynulých dňoch minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. mája (TASR) - Zvolený prezident Peter Pellegrini bude rešpektovať odporúčania úradu pre ochranu ústavných činiteľov v súvislosti s jeho bývaním počas výkonu prezidentského mandátu. Pre TASR to uviedla jeho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

"Zvolený prezident Peter Pellegrini aktívne komunikuje s úradom pre ochranu ústavných činiteľov v súvislosti s jeho bývaním počas výkonu mandátu. Plne bude rešpektovať ich odporúčania," uviedla Medveď Macíková. Pellegrini sa úradu ujme 15. júna počas slávnostnej inaugurácie.

Potrebu riešenia otázky bývania troch najvyšších ústavných činiteľov otvoril v uplynulých dňoch minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Plánuje o tom komunikovať s Kanceláriou Národnej rady SR, Kanceláriou prezidenta SR a Úradom vlády SR. Minister považuje za nemysliteľné, aby traja najvyšší ústavní činitelia nemali zabezpečené bývanie spĺňajúce určité bezpečnostné predpisy.