Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Pellegrini: Hlas-SD nezahlasuje za vyslovenie dôvery vláde odborníkov

Na snímke nezaradený poslanec Peter Pellegrini pred otvorením mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorá sa má venovať zdražovaniu potravín v Bratislave 2. mája 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vyhlásil to po pondelkovom stretnutí s premiérom Ľudovítom Ódorom.

Bratislava 29. mája (TASR) - Strana Hlas-SD nezahlasuje za vyslovenie dôvery vláde odborníkov. Jej líder Peter Pellegrini však deklaruje, že poslanci strany v parlamente zahlasujú za návrhy v oblasti záchrany eurofondov či ekonomiky. Vyhlásil to po pondelkovom stretnutí s premiérom Ľudovítom Ódorom.

Pellegrini skonštatoval, že priority, ktoré Ódor na stretnutí predstavil, sa značne prelínajú s tým, čo od neho strana očakávala. "Informoval ma, že jednou z hlavných priorít bude záchrana eurofondov a plánu obnovy, čo je aj naša priorita. Bude sa snažiť pripraviť aj nejaké riešenia na boj s infláciou a cielenú pomoc vybranej skupine ľudí. Tretia priorita je priviesť krajinu k parlamentným voľbám v pokoji s tým, aby čo najmenej ľudí pochybovalo o ich správnosti," ozrejmil.

Víta, že premiér má ambíciu informovať o aktuálnom stave Slovenska a zároveň pripraviť koncepčné materiály, ktoré budú slúžiť ako podklad pre budúcu vládu. Ódor ho tiež podľa jeho slov uistil, že pripraví reálny rozpočet, ktorý bude mať zároveň zoznam opatrení na strane príjmov a výdavkov. "Z ktorých si nová vláda bude môcť namixovať svoj mix nástrojov, ktoré použije," podotkol.

Predseda vlády sa v pondelok stretol aj so šéfom Smeru-SD Robertom Ficom, ktorý informoval, že strana vládu odborníkov nepodporí. Počas týždňa sa má Ódor stretnúť aj s ďalšími lídrami strán.