Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Pellegrini na Cypre navštívi vojakov SR, stretne sa aj s prezidentom

Na archívnej snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Roman Hanc

Na Slovensko sa premiér vráti vo štvrtok večer.

Bratislava 12. novembra (TASR) – Návšteva slovenských vojakov, ktorí pôsobia na mierovej misii OSN UNFICYP na Cypre, ale aj stretnutie s predsedom Snemovne reprezentantov Demetrisom Syllourisom a cyperským prezidentom Nikosom Anastasiadesom má na programe predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD), ktorý v utorok odcestuje na pracovnú cestu na Cyprus.

Počas pracovnej cesty tejto krajiny premiér v stredu (13. 11.) navštívi okupovanú časť Cypru. V Tábore M. R. Štefánika vo Famaguste položí veniec k trom pamätníkom. Ako TASR informoval tlačový odbor Úradu vlády SR, aktuálne pôsobí na Cypre 242 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl SR. "Cieľom misie je zabrániť obnoveniu bojov medzi cyperskými Grékmi a Turkami, zabezpečiť dodržiavanie prímeria medzi znepriatelenými stranami a prispieť k obnove a udržaniu práva a poriadku na ostrove," uviedol tlačový odbor Úradu vlády SR.

Vo štvrtok 14. novembra sa v hlavnom meste krajiny Nikózii predseda vlády SR stretne s predsedom Snemovne reprezentantov Demetrisom Syllourisom. Naplánované je aj stretnutie s prezidentom Nikosom Anastasiadesom a so šéfkou UNFICYP Elizabeth Speharovou.

Na Slovensko sa premiér vráti vo štvrtok večer.