Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Pellegrini rokoval so Scholzom o nemeckej ekonomike a Ukrajine

Na archívnej snímke Peter Pellegrini. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pellegrini sa v Berlíne stretol aj s predsedom poslaneckého klubu Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) pre zahraničné vzťahy Nilsom Schmidtom.

Berlín 2. marca (TASR) - Predseda strany HLAS - sociálna demokracia Peter Pellegrini vo štvrtok rokoval v Berlíne s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom o nemeckej ekonomike i mierovom riešení konfliktu na Ukrajine. Stanovisko TASR poskytla hovorkyňa strany HLAS SD Patrícia Medveď Macíková.

Pellegrini sa v Berlíne stretol aj s predsedom poslaneckého klubu Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SPD) pre zahraničné vzťahy Nilsom Schmidtom.

"Obsahom rokovaní bola ekonomická situácia v Nemecku a jej vplyv na slovenskú ekonomiku, boj proti inflácii, bilaterálna spolupráca medzi Nemeckom a Slovenskom a snaha o mierové riešenie situácie na Ukrajine," uvádza v stanovisku Medveď Macíková.

"Slovensko musí pozorne sledovať vývoj nemeckej ekonomiky, pretože je na ňu extrémne naviazané a aj značná časť slovenskej produkcie končí práve na nemeckých trhoch. Preto je dôležité udržiavať dobré vzťahy s touto krajinou," uviedol Pellegrini na sociálnej sieti Facebook pred stretnutím.

Pellegrini sa s nemeckými predstaviteľmi okrem toho zhodol na potrebe úzkej spolupráce medzi stranami SPD a HLAS-SD na bilaterálnej a európskej úrovni.