Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Pellegrini: Šutaj Eštok má plnú podporu vedenia Hlasu i klubu

Na snímke zľava predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD), predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) a podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD) počas schôdze Národnej Rady SR, kde sa ho opozícia pokúsila odvolať 29. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Za návrh na vyslovenie nedôvery Šutajovi Eštokovi hlasovalo v stredu 61 zo 136 prítomných poslancov parlamentu. Na odvolanie bolo potrebných 76 hlasov.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) má plnú podporu vedenia strany Hlas-SD, vrátane jej poslaneckého klubu. Predseda Národnej rady (NR) SR a Hlasu-SD Peter Pellegrini to povedal po opozíciou iniciovanom neúspešnom odvolávaní Šutaja Eštoka z funkcie ministra.

"Z môjho pohľadu išlo o absurdnú schôdzu, nevídanú, keď návrh na odvolanie ministra bol avizovaný ešte skôr ako samotný pán minister dostal dôveru od NR SR," podotkol Pellegrini. Rokovanie parlamentu podľa jeho slov len zbytočne blokovalo ministrov v ich práci.

Za návrh na vyslovenie nedôvery Šutajovi Eštokovi hlasovalo v stredu 61 zo 136 prítomných poslancov parlamentu. Na odvolanie bolo potrebných 76 hlasov. Opozícia chcela ministra odvolať za čistky v polícii, ako aj za porušovanie zákona pri postavení vyšetrovateľov mimo služby. Vláda s vyslovením nedôvery nesúhlasila.