Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Pelotón v súťaži o zelené tričko ĽudiaĽuďom.sk sa rúti do finále

Inšpiráciou súťaže boli preteky Tour de France, kde ho tiež získava najlepší šprintér.

Bratislava 27. augusta (TASR-OTS) - Do piatku 31. 8. 2012 môžu zabojovať príjemcovia z portálu ĽudiaĽuďom.sk v súťaži Získaj zelené tričko o mediálnu kampaň v hodnote 12-tisíc eur. Porota posúdi aktivity, ktoré príjemcovia počas leta podnikli na podporu svojich výziev a odmení toho najaktívnejšieho zeleným tričkom.

Inšpiráciou súťaže boli preteky Tour de France, kde ho tiež získava najlepší šprintér.

Výzvy na ĽudiaĽuďom.sk sú vlastne žiadosti o podporu, ktorými sa organizácie i jednotlivci obracajú na dobrodincov na webe. Prevádzkovatelia darcovského portálu upozorňujú, že najviac sa darí tým aktívnym, ktorí využívajú moderné metódy na oslovenie verejnosti a so svojimi podporovateľmi komunikujú.

„Aj počas leta sme zaznamenali množstvo veľkých i malých úspechov, ako napríklad výzvu na podporu tábora pre deti z detských domovov, na ktorú sa financie vyzbierali len za tri dni. Portál ĽudiaĽuďom.sk je predovšetkým nástroj, ktorý majú príjemcovia bezplatne k dispozícii, musia ho však vedieť rozumne používať a svoje výzvy propagovať. Tých, ktorí k tomu pristupujú aktívne, sa snažíme aj my podporiť,“ hovorí manažér portálu Roland Kyška.

O víťazovi súťaže rozhodne porota, ktorej predsedá moderátorka rádia Jemné melódie Darina Mikolášová. Jej ďalšími mi členmi budú zástupcovia mediálnych partnerov Teraz.sk, Rodinka.sk, Vyhravam.sk, KosickeSpravy.sk, ako i portálu ĽudiaĽuďom.sk a jeho zakladateľov - Centra pre filantropiu, n.o. a správcu národnej domény SK-NIC, a.s. Porotcovia si budú všímať akými kanálmi sa snažili príjemcovia osloviť potenciálnych darcov, či aktualizovali svoju výzvu, ale aj jej úspech, teda počet darov. Víťaz okrem zeleného trička dostane od partnerov aj mediálny priestor v hodnote 12-tisíc eur, ktorý musí využiť na propagáciu svojej výzvy.

Príjemcovia sa do súťaže môžu ešte stále prihlásiť. Stačí ak do piatkovej polnoci zašlú na info@ludialudom.sk e-mail, v ktorom popíšu aktivity, ktoré urobili v prospech svojej výzvy.

ĽudiaĽuďom.sk je prvý skutočne komplexný a univerzálny online systém darcovstva na Slovensku. Jeho základom je internetový portál s prehľadnou databázou výziev na podporu všeobecne prospešných zámerov predložených príjemcami.

Portál je otvorený pre všetkých, ktorí potrebujú pomoc a chcú tu predstaviť svoje výzvy na podporu. Na rozdiel od iných systémov podpory kvalitu žiadostí posudzujú samotní darcovia bez zásahov prevádzkovateľa portálu. Pri rozhodovaní môže darca využiť hodnotenia tzv. overovateľov, ktorí na požiadanie príjemcov overia presnosť a pravdivosť zverejnených informácií v podobe vydaných overení.

Portál ĽudiaĽuďom.sk vznikol na základe mnohých rozhovorov zástupcov Centra pre filantropiu, n. o. a spoločnosti SK-NIC, a. s., ktorá je správcom národnej domény .SK a rozhodla sa prevádzku ĽudiaĽuďom.sk finančne podporovať. Projekt je v záujme internetovej komunity a má podporiť spolupatričnosť ľudí na Slovensku. Od počiatku pri ňom ako partneri stáli najmä spoločnosti SWAN, Anasoft a Združenie miest a obcí Slovenska. Mediálnymi partnermi projektu ĽudiaĽuďom.sk sú televízia TA3 a TASR.