Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Peniaze na podporu utečencov bude schvaľovať plénum biskupov na jeseň

Na archívnej snímke sú banovky v hodnote 10, 20 a 50 eur. Foto: TASR/DPA

Zasadnutie komisie na posudzovanie podaných projektov je naplánované na august. Tento mesiac bola ich prvá kontrola. Následne ich posúdi ekonomická komisia.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Peniaze na projekty určené na podporu ukrajinských utečencov schvália biskupi na jeseň tohto roka. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na svojom webe.

"Vo výzve, ktorú sme zverejnili v júli, sme informovali, že zasadnutie komisie na posudzovanie podaných projektov je naplánované na august. Tento mesiac bola ich prvá kontrola. Následne ich posúdi ekonomická komisia KBS," uviedol výkonný tajomník KBS Ivan Ružička. Ako doplnil, následne budú predložené na schválenie biskupom na plenárne zasadnutie KBS, ktoré je naplánované na jeseň. Úspešné projekty budú zverejnené i na stránkach Tlačovej kancelárie KBS.

Záujemcovia sa mohli uchádzať o podporu charitatívnych projektov (projekty orientované na priamu podporu jednotlivých utečencov a ich rodín - ubytovanie, strava, ostatné tovary dennej spotreby) a projekty súvisiace s ich začlenením do spoločnosti (napríklad výučba slovenského jazyka, podpora vzdelávania detí na školách). Úspešní uchádzači budú podporení z kostolnej zbierky na podporu ukrajinských utečencov.