Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Peter R., obžalovaný zo sexuálneho zneužívania, sa do väzby nevráti

Na snímke obžalovaný majiteľ modelingovej agentúry Peter R. (vpredu) prichádza do pojednávacej siene na Okresnom súde v Nitre 19. mája 2022. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Obžaloba Petra R. sa mala týkať viac ako štyroch desiatok skutkov a 25 poškodených, ktorých mal obžalovaný zneužívať.

Bratislava 14. marca (TASR) - Bývalý šéf modelingovej agentúry Peter R., obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu sexuálneho zneužívania, sa do väzby nevráti. Najvyšší súd (NS) SR v utorok odmietol dovolanie ministerky spravodlivosti podané proti rozhodnutiu Krajského súdu v Nitre, ktorým väzbu nahradil za písomný sľub obžalovaného a dohľad probačného a mediačného úradníka. TASR o tom informovala hovorkyňa NS Alexandra Važanová.

"Najvyšší súd sa stotožnil s rozhodnutím krajského súdu, ktorý u obvineného zistil existenciu výnimočných okolností prípadu, odôvodňujúcich nahradenie väzby miernejšími prostriedkami," uviedla hovorkyňa. Upozornila, že rozhodnutie senátu NS vychádza aj z formálne nekvalifikovaného podania dovolania bývalou ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou. "Aj v prípade, ak by dovolanie ministerky spravodlivosti bolo dôvodné, návrh na vzatie obvineného do väzby v podobe uvedenej ministerkou spravodlivosti v dovolaní by bol nevykonateľný vzhľadom na absenciu uvedenia zákonných náležitostí Trestného poriadku," upozornila Važanová.

Obžaloba Petra R. sa mala týkať viac ako štyroch desiatok skutkov a 25 poškodených, ktorých mal obžalovaný zneužívať.