Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Piatkovým hlasovaním sa ukončí schôdza NRSR, viacero bodov sa presúva

Na snímke poslanecká sála počas 88. rokovania Národnej rady SR. Foto: TASR - Martin Baumann

Presúvajú sa dve novely Trestného zákona týkajúce sa trestu prepadnutia majetku, jednu predložil Miloš Svrček (Sme rodina), druhú Milan Vetrák (OĽANO).

Bratislava 30. marca (TASR) - Aktuálnu 88. schôdzu Národnej rady (NR) SR poslanci ukončia v piatok (31. 3.) hlasovaním, ktoré sa začne o 11.00 h. Posledným bodom na hlasovaní má byť uznesenie o ukončení schôdze. Všetky body, ktoré sa nestihnú prerokovať, presunú poslanci na májové riadne zasadnutie. Po rokovaní poslaneckého grémia o tom informoval predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Okrem toho poslanci vo štvrtok presunuli na máj napríklad novelu zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice či novelu zákona o veterinárnej starostlivosti týkajúcu sa klietkového chovu sliepok. Odsunuli aj novelu Trestného poriadku a Trestného zákona z dielne Tomáša Tarabu (nezaradený).

Presúvajú sa dve novely Trestného zákona týkajúce sa trestu prepadnutia majetku, jednu predložil Miloš Svrček (Sme rodina), druhú Milan Vetrák (OĽANO). Opätovne sa posunulo aj hlasovanie o návrhu zákona o komisárovi pre deti a komisárovi pre osoby so zdravotným postihnutím a pre seniorov.