Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

Pirátska strana podporuje kandidatúru I. Korčoka za prezidenta SR

Na snímke Ivan Korčok počas tlačovej konferencie k budúcoročným prezidentských voľbám 30. augusta 2023 v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Ján Krošlák

Diplomat a bývalý minister zahraničných vecí Korčok odovzdal minulý týždeň do parlamentu petíciu s podpismi potrebnými na prezidentskú kandidatúru.

Bratislava 26. januára (TASR) - Pirátska strana podporuje kandidatúru Ivana Korčoka za prezidenta SR. Podporu jednomyseľne odsúhlasilo predsedníctvo strany. TASR o tom informoval Jozef Brezovský zo strany.

"V čase, keď na Slovensku prebieha skutočný boj o záchranu právneho štátu, ako aj o zahraničnopolitické smerovanie Slovenska, ktoré je pre vládu Roberta Fica vážnym spôsobom ohrozené, považujú Piráti za správne podporiť kandidáta, ktorý bude garanciou spoločných európskych hodnôt, ktoré spoločne zdieľame," uviedli slovenskí Piráti.

Diplomat a bývalý minister zahraničných vecí Korčok odovzdal minulý týždeň do parlamentu petíciu s podpismi potrebnými na prezidentskú kandidatúru. Od občanov vyzbieral vyše 40.000 podpisov. Zámer kandidovať oznámil koncom augusta minulého roka.