Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Pirátska strana - Slovensko pôjde do parlamentných volieb samostatne

Na snímke uprostred predsedníčka Pirátskej strany – Slovensko Zuzana Šubová, vpravo podpredsedníčka strany Dajana Maxian Rosová a vľavo podpredseda strany Michal Pírek počas tlačovej konferencie Pirátskej strany - Slovenska 26. mája 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenskí piráti budú podľa jej predsedníčky transparentní a majú založený transparentný účet, cez ktorý pôjdu všetky finančné transakcie. Strana bude financovaná výlučne z darov ľudí.

Bratislava 26. mája (TASR) - Pirátska strana - Slovensko pôjde do parlamentných volieb samostatne. Spájanie demokratických strán považuje za chaotické, nekoordinované a bez zmysluplného obsahu. Na tlačovej konferencii o tom informovala predsedníčka strany Zuzana Šubová.

Slovenskí piráti budú podľa jej predsedníčky transparentní a majú založený transparentný účet, cez ktorý pôjdu všetky finančné transakcie. Strana bude financovaná výlučne z darov ľudí.

Jej ambíciou je nadviazať na českých pirátov a na ich úspech, ktorí dosiahli vo voľbách. Pirátska strana s nimi spolupracuje pri marketingu a riadení volebnej kampane. "Naše programy budú veľmi podobné a paralelné, pretože piráti majú rovnaké tézy v rámci pôsobení v jednotlivých štátoch," poznamenala Šubová.

Vo voľbách očakávajú výsledok nad päť percent. "Cítime sa odborne zdatní. Potrebujeme napraviť stav, ktorý je v súčasnosti v spoločnosti. Spoločnosť je rozdelená. Štát bol riadený nekompetentne, ideme sa zamerať na kompetentnosť," povedala Šubová. Dodala, že prioritou strany bude boj proti korupcii. Slovenskí piráti sú ukotvení v Európskej únii a presadzujú jej princípy.

Prvým podpredsedom strany je Michal Pírek a druhou podpredsedníčkou Dajana Maxian Rosová. Členmi strany sú napríklad majsterka sveta v raftingu Veronika Kvetáková či umelec Peter Uličný.

Pirátska strana - Slovensko vznikla v roku 2019. V parlamentných voľbách pred troma rokmi nekandidovala.