Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

P. Kovařík: Malo by sa začať trestné stíhanie pre uniknuté uznesenie

Na snímke prezident Policajného zboru SR Peter Kovařík, foto z archívu. Foto: TASR – Jakub Kotian

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Policajný prezident Peter Kovařík vyzýva prokuratúru, aby začala trestné stíhanie pre uniknutie dokumentu o vznesení mu obvinenia na verejnosť. Tvrdí, že ide o snahu diskreditovať ho. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

Kovařík poukázal na to, že uznesenie nikomu neodovzdal, nekopíroval a nezverejnil. "Vyzývam príslušné orgány prokuratúry, aby dali z úradnej povinnosti pokyn za začatie trestného stíhania vo veci pre trestný čin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa," povedal.

Zdôraznil, že spájanie jeho osoby s tvrdením prokurátora, že "Kovaříkov cieľ bol vyzradiť informácie nepovolaným osobám", je lživé a ničím nepreukázané. Policajný prezident zároveň zverejnil odôvodnenie jeho sťažnosti voči vznesenému obvineniu.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila vo štvrtok (26. 8.) Kovaříka zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Mal zmariť prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Z. a Petrom P. Kovařík obvinenie odmieta.