Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Plán pre lepšie a modernejšie školstvo prinesie viacero opatrení

Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Branislav Gröhling (SaS), archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prezidentka Zuzana Čaputová vníma túto reformu ako solídny základ modernizácie a skvalitňovania školstva.

Bratislava 12. novembra (TASR) – Plán pre lepšie a modernejšie školstvo prinesie viacero opatrení. Uviedol to minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) počas štvrtkového streamu na sociálnej sieti.

Šéf rezortu školstva poznamenal, že by sa o týchto opatreniach nemalo hovoriť ako o reforme. "Ide o opatrenia, ktoré začneme postupne realizovať," povedal. Ako podotkol, pôjde o viacero legislatívnych aj nelegislatívnych zmien. "Mnohé sme už realizovali," povedal minister s tým, že ako príklad uviedol otvorený trh s učebnicami. Bližšie informácie plánuje minister školstva predstaviť počas nasledujúcich dní.

Gröhling začiatkom novembra predstavil prezidentke SR Zuzane Čaputovej zámery rezortu školstva. Tie vníma hlava štátu ako solídny základ modernizácie a skvalitňovania školstva, informovala o tom na sociálnej sieti. "Jeho zámery v oblasti riadenia, digitalizácie, kurikulárnej reformy, vzdelávania v predškolskom veku až po reformu vysokých škôl a postavenia učiteľa vnímam ako solídny základ pre modernizáciu a skvalitňovanie školstva tak, aby podporovalo potenciál každého dieťaťa, žiaka či študenta," dodala prezidentka.