Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Plénum odmietlo novely poslancov okolo M. Beluského a okolo M.Mazureka

Na snímke nezaradený poslanec parlamentu SR Milan Mazurek počas 66. schôdze NR SR 23. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Novelou zákona o správnych poplatkoch chcel Beluský so svojimi kolegami zrušiť rôzne poplatky, úhrady a ceny tak, aby sa pomohlo dôchodcom s ich finančnou situáciou.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Nezaradení poslanci okolo Martina Beluského ani okolo Milana Mazureka neuspeli s viacerými návrhmi, ktoré predložili do Národnej rady (NR) SR. Plénum ich odmietlo v utorkovom hlasovaní.

Novelou zákona o správnych poplatkoch chcel Beluský so svojimi kolegami zrušiť rôzne poplatky, úhrady a ceny tak, aby sa pomohlo dôchodcom s ich finančnou situáciou. Neuspeli ani s novelou Trestného zákona, ktorej cieľom bola ochrana pred nelegálnymi migrantmi.

Poslanci okolo Mazureka neuspeli s návrhom ústavného zákona, ktorým chceli zakotviť tzv. "právo na použitie hotovosti". Druhým ústavným zákonom chceli zabrániť možnosti vymenovať za člena vlády osobu, ktorá nie je na výkon funkcie duševne spôsobilá.