Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Plénum odmietlo viacero návrhov ĽSNS i novelu nezaradených poslancov

Na snímke predseda ĽSNS Marian Kotleba. Foto: TASR - Pavol Zachar

Poslanci ĽSNS neuspeli s návrhom na zníženie kvóra pri referende a počtu potrebných podpisov pod petíciou za vyhlásenie referenda.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR počas septembrovej schôdze odmietli viacero poslaneckých noviel z dielne ĽSNS a nezaradených poslancov. Poslanci ĽSNS neuspeli s návrhom na zníženie kvóra pri referende a počtu potrebných podpisov pod petíciou za vyhlásenie referenda. Rovnako ani s novelou zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy, ktorou chceli zaviesť výdavkový strop pri nákladoch, ktoré môže úrad samosprávneho kraja, resp. vyššieho územného celku, vynaložiť ročne na svoju vlastnú prevádzku.

Strana neuspela ani s novelou zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorou chcela zrušiť povinnosť očkovaní. Meniť sa nebude ani definícia prijímateľa pri poskytovaní investičnej pomoci tak, aby zahŕňala nutnosť prijímateľa realizovať investičný zámer minimálne v jednom z najmenej rozvinutých okresov.

Zákonodarcovia neodsúhlasili ani novelu zákona o politických stranách a politických hnutiach, ktorú predložili nezaradení poslanci Tomáš Taraba, Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Ján Podmanický. Navrhovali v nej 50-percentné zníženie príspevkov politickým stranám za hlasy i za mandát, ako aj príspevkov na ich činnosť.