Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Zelenskyj vystúpi pred poslancami cez telemost, plénum to odobrilo

Na archívnej snímke z 22. apríla 2022 z videozáznamu sa ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj prihovára z Kyjeva. Foto: TASR/AP

Vstúpenie ukrajinského prezidenta bude simultánne tlmočené bez možnosti poslancov klásť otázky.

Bratislava 6. mája (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v piatkovom hlasovaní odsúhlasili vystúpenie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského pred slovenským parlamentom prostredníctvom telemostu. Poslancom sa prihovorí v utorok 10. mája od 12.00 h.

Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) zároveň privítal na balkóne členov ukrajinsko-slovenskej skupiny priateľstva. Oznámil tiež, že slovenskí poslanci majú pozvanie navštíviť ukrajinský parlament. Vycestovať by mali podľa jeho slov do dvoch týždňov.



Vstúpenie ukrajinského prezidenta bude simultánne tlmočené bez možnosti poslancov klásť otázky. Po skončení jeho vystúpenia bude prestávka do 14.00 h.

Zelenskyj sa od napadnutia Ukrajiny Ruskou federáciou prihovoril už viacerým národným parlamentom, ale aj protestujúcim na rôznych zhromaždeniach vo svete odsudzujúcich ruskú agresiu. Okrem iného sa spojil aj s poslancami Európskeho parlamentu.