Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Plne zaočkovaní Slováci nemusia v Kanade absolvovať karanténu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podmienkou je, aby bol cestujúci zaočkovaný Kanadou akceptovanými vakcínami, a to minimálne 14 dní pred vstupom do krajiny.

Bratislava 9. septembra (TASR) - Plne zaočkovaní Slováci cestujúci do Kanady od utorka (7. 9.) nemusia po príchode do krajiny absolvovať karanténu. Po prílete tiež po novom nie sú povinní absolvovať povinné testovanie. Na svojom webe na to upozorňuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Podmienkou je, aby bol cestujúci zaočkovaný Kanadou akceptovanými vakcínami, a to minimálne 14 dní pred vstupom do krajiny. Ide o vakcíny Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca/COVISHIELD a Janssen (Johnson & Johnson). Podmienkou vstupu do krajiny je tiež registrácia cez aplikáciu ArriveCAN a platná eTA (Electronic Travel Authorisation).

Pri prílete majú cestujúci povinnosť preukázať sa negatívnym výsledkom PCR testu nie starším ako 72 hodín. "Antigénové testy nie sú akceptované," upozornil rezort. Dodal tiež, že všetci cestujúci sú povinní sa preukázať 14-dňovým karanténnym plánom.