Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Na plynulosť železničnej dopravy výrazne vplývalo počasie

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pre mráz na mnohých miestach praskli koľajnice. Na takomto úseku sa musí doprava buď obmedziť, alebo úplne vylúčiť a poškodená časť vymeniť.

Bratislava 26. januára (TASR) - Na plynulosť železničnej dopravy na celom území Slovenska vplývalo počas minulého týždňa veľmi výrazne počasie. Následkom silného vetra a hustej hmly, v niektorých prípadoch i mrznúcej námrazy na koľajniciach, trakčnom vedení a výhybkách, meškalo viacero vlakov osobnej aj nákladnej dopravy.

Pre mráz na mnohých miestach praskli koľajnice. Na takomto úseku sa musí doprava buď obmedziť, alebo úplne vylúčiť a poškodená časť vymeniť. Takéto prípady boli napríklad na trati Považská Bystrica – Púchov, Hliník n./Hronom – Žiar n./Hronom, ŽST Spišská Nová Ves, Vydrník.

Na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) minulý týždeň vlak zrazil dvoch ľudí. Išlo pravdepodobne o samovraždu. Muž na trati Sliač - Vlkanová nereagoval na zvukovú výstrahu osobného vlaku. Následkom nehody meškali dva vlaky.

V druhom prípade vošiel muž tesne pred blížiacim sa vlakom do jeho jazdnej dráhy. Osem vlakov dokopy meškalo 276 minút.

Na trati Nové Košariská – Podunajské Biskupice sa na železničnom priecestí stala dopravná nehoda, pri ktorej auto poškodilo priecestné zabezpečovacie zariadenie. Doprava musela byť v uvedenom úseku zastavená.

TASR informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.