Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Protimonopolný úrad preveruje firmu poskytujúcu online inzerciu realít

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vzniklo podozrenie, že podnikateľ mohol viazať poskytovanie služieb online inzercie na využívanie ďalších produktov alebo obmedzovať možnosti vkladania inzerátov.

Bratislava 1. februára (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR začal správne konanie vo veci možného zneužívania dominantného postavenia pri poskytovaní služieb na online portáloch inzercie nehnuteľností v SR. Informovala o tom Adriana Oľšavská, hovorkyňa úradu.

Správne konanie podľa nej začal úrad v nadväznosti na vykonané prešetrovanie, že podnikateľ pôsobiaci v oblasti poskytovania služieb na online portáloch inzercie nehnuteľností by mohol od začiatku roka 2016 vo vzťahu k svojim obchodným partnerom poskytujúcim sprostredkovateľské služby v oblasti predaja a/alebo prenájmu nehnuteľností uplatňovať neprimerané ceny za online inzerciu.

Podnikateľ tiež mohol podľa Oľšavskej uplatňovať podmienky znevýhodňujúce niektoré podnikateľské subjekty v oblasti online inzercie či obmedzovať možnosť výberu konkrétnych portálov na účely online inzercie.

Vzniklo podozrenie, že podnikateľ mohol viazať poskytovanie služieb online inzercie na využívanie ďalších produktov alebo obmedzovať možnosti vkladania inzerátov a využívania ďalších doplnkových služieb na portáloch v oblasti inzercie nehnuteľností.

Upozornila, že začatie správneho konania neznamená, že účastník konania porušil súťažné pravidlá a ani neprejudikuje závery, ku ktorým môže úrad dospieť v rozhodnutí vo veci samej.